tiistai 18. kesäkuuta 2013

Instagram-kisan loppupäätelmät

Suuri Instagram – kisa 2013


Muistatteko vielä virtuaalilemmikin Tamagotchin? Tamagotchia piti syöttää, juottaa ja leikittää, jopa koulussa, jottei lemmikki nääntyisi. Muistot heräsivät pintaan erikoistumisopintojen Instagram kesäkisassa.

JAMoutinho

Mistä kyse

Kyseessä oli kotitehtäväksi annettu Instagram kisa. Meidät kurssilaiset jaettiin neljään ryhmään, jokaisen tuli perustaa Instagram tili ja se kuka saisi eniten tykkäyksiä tilillään olevalle kuvalle, voittaisi kisan. Kurssin arvosana riippui siitä miten hyvin kisassa suoriutui. Ehtoina kisassa oli, että Instagramin sääntöjä ei saanut rikkoa ja aiheen tuli liittyä matkailuun, muuten kaikki keinot oli sallittuja.

Mitä teimme


Tilimme idea oli markkinoida suomalaista kesää ja suomalaisille perinteisiä hauskoja kesäaktiviteetteja ulkomaalaisille matkailijoille. Päädyimme tähän aiheeseen, sillä #summer on suosittu haku instagramissa ja koska uskoimme että voisimme helposti ottaa hyviä kesäisiä kuvia. Alkuperäinen suunnitelmamme oli perusteellinen sisältäen kaikki oikeista tägeistä instagram tiliä tukevaan SoMe markkinointiin. Huomasimme kuitenkin, että tässä kisassa kaikki aika on keskitettävä Instagramiin. Itselläni oli Pinterest vetovastuu, minkä totesin hyödyttömäksi jo alkumetreillä. Olisin tehnyt tupla työn hakemalla seuraajia ja tykkäyksiä molempiin palveluihin, mutta en olisi saanut toivottua hyöty-laatu suhdetta. Keskityin siis haalimaan seuraajia, tykkäämään ja kommentoimaan kuvia sekä lisäämään kuvia tilillemme.

Maraton seuraaminen ja tykkääminen toi jonkin verran tykkäyksiä ja seuraajia, mutta ei läheskään yhtä paljon kuin kilpakumppanimme tilillä, joten haistoimme ”palaneen käryä”. Etsimmekin käsiimme Gramhoot palvelun, josta napinpainalluksella saimme muiden käyttäjien ”feikkitileiltä” tykkäyksiä 200 tykkäyksen päivävauhtia. Jatkoimme myös maraton seuraamista ja testasimme tykkäyshoukuttelua söpöjen kissakuvien avulla. Uskon, että Gramhoot tykkäysten myötä julkisuusarvomme kasvoi ja saimme myös enemmän aitoja tykkäyksiä.

Kisan edetessä loppua kohti yritimme saada tykkäyksiä myös omien Instagram ja facebook tilien avulla. Tuloksena saimme parhaalle kuvallemme 1895 tykkäystä, mikä ei ole huono saavutus, mutta ei tällä kertaa riittänyt voittoon.

Meidän toiseksi paras kuva I love Finnish Summer

Mitä opin


Aluksi olin hieman pettynyt tähän kisaan, mitä hyötyä meidän on kisata teinien kuvapalvelussa, jota ei voi edes kunnolla käyttää kaikilla puhelimilla. Näin kisan päätteeksi kuitenkin huomaan oppineeni paljonkin:
  • opin käyttämään Instagramia, jonka aikaisemmin oli minulle lähinnä väline katsoa muutaman tutun kuvia. Ehkä Instagram on vielä teinien vallassa, mutta niin taisi Facebookin olla aikoinaan.
  • tutustuin Google+ palveluun. Vielä en ole ihan varma sen toimivuudesta, mutta hyvähän on perusidea tuntea
  • opin hakemaan ns. huijauspalveluja, käyttämään niitä ja ymmärtämään, että todellakaan kaikki ei ole SoMessa sitä miltä päällisin puolin näyttää.
  • opin käyttämään Statigram analytiikka ohjelmaa
  • opin käyttämään # ja @. Jostain syystä en ole vaivautunut tutustumaan tägien käyttöön ja siksi Twitter-tilinikin on ollut hiljainen. Eli myös Twitter on tullut tutummaksi. Ja viime viikolla uutisoitiin siitä, että Facebook aloittaa tägien tukemisen, joten jo oli aikakin tägien maailmaan tutustua.

Missä onnistuimme ja mitä tekisin toisin

Tiimimme toimi hyvin ja aktiivisesti, vaikka kaikilla oli töissä tai muuten hyvin kiireistä aikaa. Kipparimme Laura otti alusta asti johtajan roolin ja luotsasi meidän näinkin hyvään sijoitukseen. Jos kisa järjestettäisiin uudestaan, en muuttaisi toimintaamme eli olisin AKTIIVINEN (ja aloittaisin tykkäyspalveluiden käytön aikaisemmin).

Ja siis se Tamagotchi


Tamagotchi tuli mieleeni, kun huomasin etsiväni seuraajia ja tykkääjiä ympäri vuorokauden, jotta tilimme pysyisi virkeänä. Instagram on koukuttavaa ja hauskaa ajanvietettä, mutta myös tehokas väline markkinoida omaa palveluaan visuaalisin keinoin.

jwg.

4 kommenttia:

  1. Ettei vain olisi noista Instagramin opeita hyötyä myös muissa sosiaalisen median palveluissa?

    Mahti aloitus muuten!

    VastaaPoista
  2. Näin taitaa olla...ovela ope ;)

    VastaaPoista
  3. Näissä open tehtävänannoissa joka kerta olen hämmästellyt juuri tätä oveluutta - vai sanoisiko sitä pedagogiseksi taidoksi? Oppii väkisin, jos vaan itse yrittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Ja jos joku kysyy Ilkalta, että mistä nämä lapsukaiset oppivat käyttämään tykkäyspalveluja? Ilkka voi vastat, ettei hän tiedä, ihan itse ne keksivät niitä käyttää ;).

      Poista